1ο Workshop Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το «1ο Workshop Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσε η Cognitive Space πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 30/11/2012 στο βιβλιο-καφέ Έναστρον. Στο workshop, το οποίο εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η εταιρεία μας για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, έλαβαν μέρος νέοι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές και απόφοιτοι σχολών με τεχνολογικό αντικείμενο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τα βήματα που απαιτούνται για τη σύλληψη μιας επιχειρηματικής ιδέας και τη διαμόρφωσή της σε βιώσιμο business plan. Ενημερώθηκαν για θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας και σε ομάδες συμμετείχαν σε ασκήσεις που σκοπό είχαν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες δουλεύοντας πάνω σε πραγματικές ιδέες τους.

Στο 1ο Workshop  Νεανικής Επιχειρηματικότητας, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την Κωνσταντίνα Zoehrer από το Loft2Work, αλλά και τον Γιάννη Κατσιώτη από το Parking Defenders, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις προσωπικές τους εμπειρίες και τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι ξεπέρασαν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με αρκετούς από τους συμμετέχοντες σχετικά με τα σχέδιά τους και τις ανησυχίες τους. Η Cognitive Space έχει θέσει ως βασικό της στόχο την στήριξη του επιχειρείν και τη διαμόρφωση των  συνθηκών για την εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας συνεργασίας και το feedback που πήραμε από αυτές τις συζητήσεις είναι ιδιαίτερης σημασίας σε αυτή μας την προσπάθεια.

Ως διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στο 1ο Workshop  Νεανικής Επιχειρηματικότητας για τη συμμετοχή και τις ιδέες τους και υποσχόμαστε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες ανάλογες εκδηλώσεις. Περισσότερες φωτογραφίες από το workshop μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Cognitive Space στο Facebook.

Greek
Subscribe to Front page feed